SOPRON
Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium

PÜSPÖKI ÁLDÁSSAL ADTÁK ÁT A SOPRONI SZENT ORSOLYA RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA ÉS KOLLÉGIUMOT

2021. október 28-án ünnepélyes keretek között átadásra került Sopron legnagyobb oktatási intézménye, a csaknem 1100 gyermek befogadására alkalmas Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, melyet Veres András megyés püspök áldott meg és szentelt fel.
Az épületegyüttes az elmúlt majdnem két évben teljes rekonstrukción esett át. A 2,9 milliárd forintból történt beruházás részeként felújították az Orsolya téri épület belső tereit, lefedték az udvart, így nagyobb lett az aula és kialakítottak egy tornaszobát is. Sportudvart és lépcsőt hoztak létre, emellett közösségi funkciót kaptak a korábban használaton kívüli terek. A felújítás során akadálymentesített Horváth-házban is megújult a homlokzat és a belső helyiségek, beleértve ebbe a nyílászárókat, a konyhát, az étkezőt, valamint az idő vasfoga által megtépázott főbejárat is újra a régi fényében tündököl.
Kovács András az iskola igazgatója megnyitóbeszédében kiemelte, hogy az épületegyüttesben mind ez idáig ekkora volumenű felújítás és átalakítás még nem történt.

CSORNA
bölcsőde

Zöldmezős beruházással megvalósuló , 56 férőhelyes bölcsőde építését kiviteleztük Csornán....

Read More